Γνωρίστε το μαγικό κόσμο του κρασιού..

Από αυτή την σελίδα μπορείτε να αρχίσετε να εξερευνείτε το κόσμο του κρασιού.

Το κρασί δεν είναι ένα απλά ένα ακόμα προϊόν από τα όσα μας κατακλύζουν γύρω μας, ειδικά στην εποχή μας του άκρατου καταναλωτισμού. Μέσα από τις σελίδες του oinognosi.eu θα μπορέσουμε να ανακαλύψουμε ένα ολόκληρο κόσμο γεμάτο ιστορία, πολιτισμό, μύθους αλλά και αλήθειες, μυστικά υγείας και ευζωίας και όλα αυτά σε άμεση σχέση με το κρασί. Ξεφυλίζοντας, λοιπόν, τις σελίδες του ιστοχώρου μας θα μπορέσουμε βήμα - βήμα να γνωρίσουμε:

artistic wine flow
  • τις ποικιλίες των σταφυλιών από τις οποίες ξεκινάει η παραγωγη τυ κρασιού, να δούμε τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά τους και πως εν τέλει επιδρούν στην τελική ποιότητα του κρασιού. Επίσης θα ανακαλύψουμε την αέναη σχέση της ποικιλίας με τον τόπο και θα ψηλαφίσουμε την έννοια terroir.
  • την διαδικασία παραγωγής των διαφορετικών ειδών κρασιού καθώς και το πως το κρασί αποκτάει τις γεύσεις, τα αρώματα και τα χρώματα του ή ακόμα και τις ατυχίες που μπορεί να προσδόσουν ελατωματα.
  • Θα μάθουμε για τις διάφορες κατηγορίες και τους διαφορετικούς τύπους κρασιών ουτως ώστε να μπορούμε να διαβάζουμε και να κατανοούμε τις ενδείξεις στις ετικέτες των κρασιών όπότε να είναι πια εύκολη η επιλογή ενός κρασιού για οποιδήποτε ξεχωριστή περίσταση το χρειαστούμε.
  • Θα παρακολουθήσουμε απλά μαθήματα γευσηγνωσίας οίνων έτσι ώστε, σιγά - σιγά, να μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε πολύπλευρα ένα κρασί και να το αξιολογούμε.
  • στοιχεία από τον πολιτισμό του κρασιού διαχρονικά αλλά και σήμερα, στην Ελλάδα και στην λεκάνη της Μεσογείου.
  • στοιχεία από την ιστορία του κρασιού και την πορεία του μέσα στους αιώνες μέχρι την σημερινή του μορφή.
  • θα δούμε τους μύθους που ακολουθούν το κρασί και θα τους φωτίσουμε στο φως της επιστημονικής αλήθειας.
  • θα μάθουμε τις βασικές αρχές αρμονίας των γεύσεων γιατί πάντα η απόλαυση ενός κρασιού συνδέετε και με την την αρμονία του με ένα πιάτο και
  • τέλος θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα μια κάβα κρασιών στο σπίτι μας και να την διαχειριζόμαστε με τέτοιο τρόπο ώστε πάντα να έχουμε ένα καλό κρασί να απολαμβάνουμε στις στιγμές μας.
artistic wine flow

Ο μαγικός κόσμος του κρασιού είναι μόνο μερικά ... κλικ μακριά σας! Απολαύστε τον!